пʼятниця, 20 листопада 2020 р.

 
Леся Коковська-Романчук 

"Благословен, хто йде"

             

   Є книги, які існують поза простором і часом. Вони залишають слід у душі і до них варто повертатися незалежно від того, коли вони написані. Однією з таких книг є роман-притча відомої тернопільської письменниці, барда «Благословен, хто йде». Це книга, що «підживлює» у серці незгасний вогник віри, надії, любові… любові до Господа, любові до ближнього. Роман є своєрідною енциклопедією із життя древнього Риму, тому що в тексті до найдрібніших деталей описано побут, звички, звичаї, традиції різних верств населення Римської імперії у час правління імператора Клавдія. Наприклад, в тексті детально описано обов’язки кожного із численних рабів у домоволодінні заможного Ксанфа Альбіна – воїна, батька головної героїні роману.
  За жанром  це - роман – притча, однак манера його написання не є повчальною, а радше «лагідною» довірливою оповіддю про Світло Віри у 

Слово Всевишнього…
      Пані Леся із притаманною для всіх її творів щирістю та достовірністю історичних фактів, які є вишуканим тлом для оповіді книги, розповідає про  непросту долю і міцність віри  св. Теклі, що стала ученицею святого Павла і обрала шлях Служіння Господу.  
http://lesiaromanchuk.com/

Немає коментарів:

Дописати коментар